French Lycée Charles de Gaulle

Damascus, Syria

2004-2008

| |
Entrance Buildings with solar chimney and patios placed in staggered rows on each side of the playground.Each building contains two classrooms, each of them possesses its own solar chimney The cover playground on the background and the playground, in between existing trees. The large path toward the main entrance A planted patio
 

The school is constituted of a set of pavilions between courtyards and planted-patios. It welcomes about 900 students from kindergarten to high school senior year. The structure develops energy optimization systems based on the place strong inertia and natural ventilation.                  

NOMINATED FOR THE 2013  L’AGA KHAN  AWARD

Completed
Client

Ministère des Affaires Etrangères - Associations des Parents d'élèves

Team & Collaborators

Ateliers Lion Associés, Dagher&Hanna Architects (Lebanon), GEC Engineering - BET - Economist, Barbanel Lebanon - BET, Transsolar - BET Climate and Energy Optimisation, Sol Paysage - BET - Landscape Engineers

Area

7 000 sqm

Cost

5 M€ ex-Tax