Maintenance Centre

Le Havre

2008-2012

| |
 
 

The maintenance centre, major facility of the tramway line, is developed into a complex of buildings open onto the landscape. It includes : a vast maintenance hall, a tramway warehouse, a gas station, an administration building including the Centralised Command Center, a car-park relay and an employee car park, in addition of a bus park for about sixty buses. The organisation of the ground plane takes into account the surrounding nature. An existing dell is perserved, collecting rainwater. A special attention is payed toward the energy consumption. The administration building is a low energy consumption building.

Related Project : Landscape of the Maintenance Centre, Le Havre (Landscape)

 

Completed
Client

CODAH (Communauté d'Agglomération Havraise)

Team & Collaborators

Ateliers Lion Associés, Marc Mimram Architect - Structure Engineer, INGEROP Consultant, Systra, Impédance - acoustic

Area

6000 sqm

Cost

28 M€